Persoonlijke hulpmiddelen

RVM Maandoverzicht

Door: Ruud van Megen

Ruud handelt volgens een strak handelssysteem en is daar succesvol mee.
Meer van Ruud van Megen.

In: AEX Systemen, Optie Systemen, Maandoverzicht — 2017-07-04 09:00:00

MAANDOVERZICHT RVM DAILY EN RVM PENSIOEN

DE AEX-INDEX IN JUNI

De AEX-index daalde in juni met - 3,22 %, na de maand januari de tweede zwakke maand van het jaar op Amsterdam. 

RVM Daily realiseerde + 1,7 % op gesloten posities, RVM Pensioen + 1,63 %. Lopende lange termijn posities, ingenomen in juni, noteerden echter nog een verlies.

 

DE AEX IN JULI

De verliezen op de index in juni schijnen mij cyclisch toe. Op iedere stijging ten beurze volgt een correctie. Er zijn echter ook genoeg fundamentele onzekerheden; waar is Trump in de VS precies mee bezig? Wat zijn de repercussies voor de wereld en de wereldeconomie van de oorlog in het Midden-Oosten, en het kennelijk gebrek aan goede oplossingen hiervoor? Wat wordt de impact van de Brexit? Aan de koerswinstverhoudingen her en der is te zien dat negatieve verrassingen nu niet bepaald ingeprijsd zijn. Je kunt de maatstaven voor beurswaarderingen altijd oprekken en bijvoorbeeld relateren aan de bizar lage rentes, maar die lage rentes zijn er niet voor niets. Met name in de technologiesector zijn er bedrijven die geen winst maken, en vaak al jaren niet, maar toch ieder jaar duurder worden op de beurs, omdat ze geacht worden zeer innovatief te zijn. Tesla is een goed voorbeeld. Prachtig bedrijf ongetwijfeld, maar er wordt geen winst gemaakt, en toch noteert het aandeel torenhoog. 

Kortom, er zijn talloze voorbeelden van bedrijven die tot nog toe alleen geld verbranden, met een rooskleurige toekomst in het verschiet. Maar dat doet toch erg aan de situatie van vóór 2000 denken. Op dit moment zie ik nog geen grote gevaren voor de AEX, maar op een gegeven moment is de situatie rijp voor een grotere correctie. 

De maand juli is traditiegetrouw een betere beleggingsmaand dan juni. Ik verwacht dat de maand positief zal zijn. Tegelijkertijd neem ik aan dat de low van juni nog overtroffen moet worden. Dat hoeft niet per se in juli te gebeuren, maar dat is wel het meest waarschijnlijke scenario. De verwachting is dus dat de index nog wat lager moet, maar de maand wel positief kan besluiten.

Mijn standpunt blijft verder hetzelfde, omdat de berekening niet verandert: het koersdoel voor de AEX blijft iets boven 540. Nu zijn we met 537 daar wel al heel dicht bij gekomen. Desondanks zal dit vermoedelijk niet de top van het jaar zijn.  

 

U bent welkom als volger van RVM Daily en/of RVM Pensioen. Het abonnementstarief behoort bij de laagste van de Traderswinkel.

 

Met vriendelijke groet,

Ruud van Megen

 

 

 

 

 

Systemen

Systeem Startdatum Rendement Rating
RVM Daily okt 2012 6.52 % B
RVM Pensioen sep 2016 -6.71 % C
Document acties

Geef uw waardering

  • Rating 4.7/5

7 stemmen (Score 4.7/5)

 
Vragen?
Vragen? Bel 043-3264972+31(0)433264972

Download contactgegevens


Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de TradersWinkel Nieuwsbrief
en blijf op de hoogte met onze wekelijkse updates.


Open een gratis rekening
 

©2011-2017 Atopia